Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.1 C
Volos
More
    ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΔιάφορα - ενδιαφέρονταΚάποιο άγαλμα που μ΄είδε με θυμήθηκε…

    Κάποιο άγαλμα που μ΄είδε με θυμήθηκε…

    Published on

    Κάποιο άγαλμα που μ΄είδε με θυμήθηκε…

    Στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ καταταγήκαμε με όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες προκειμένου να ασκήσουμε εντίμως το λειτούργημα αυτό και να αποτελέσουμε τους θεματοφύλακες των Νόμων του Κράτους, της δημοκρατικής βούλησης των πολιτών, προστατεύοντας παράλληλα το αναφαίρετο δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας αλλά και της προστασίας της ιδιοκτησίας και περιουσίας αυτών.

       Κύριο μέλημα μας η τήρηση της έννομης τάξεως απ΄ αυτούς που εσκεμμένα και σε κρίσιμες χρονικές περιόδους τείνουν αν διασαλεύουν αλλά κυρίως η καταπολέμηση της εγκληματικότητας ασκώντας αστυνόμευση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σοκάκι και σε κάθε σπιθαμή γης της πολύπαθης πατρίδας μας, στεκούμενοι πλάι στους πολίτες σκύβοντας ευλαβικά στα προβλήματά τους.
       Με την πάροδο των χρόνων και κυρίως εισερχόμενοι στην εποχή της οικονομικής κρίσεως χαρακτηριζόμενη από ρευστότητα και διαρκή μεταβλητότητα συνεπαγόμενη από ταυτόχρονη κρίση ηθικών αρχών και αξιών, όπου τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος, του κέρδους γενικότερα και του προσωπικού-ατομικού συμφέροντος, βλέπουμε και τα δικά μας μετεφηβικά όνειρα για μια σύγχρονη Αστυνομίας ταγμένη στην Υπηρεσία του πολίτη αυτής της χώρας να κατακερματίζονται και να συνθλίβονται.
       Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συμπολιτών μας, που επιζητούν, μάταια, ίσως, καλύτερη και ποιοτικότερη αστυνόμευση, μιας και η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας μαστίζει κυρίως την επαρχία και δη τα χωριά, αισθανόμαστε αδύναμοι να προσφέρουμε, μένοντας αμέτοχοι, «παγωμένοι» και άφωνοι μη μπορώντας να δώσουμε απάντηση στο με ειρωνική διάθεση διατυπωμένο τους ερώτημα:
    ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
       Συνειδητοποιώντας λοιπόν της σοβαρότητας της υποβολής του ως άνω ερωτήματος αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη απαντήσεως αυτού. Μετά λύπης παρατηρούμε να διατιθέμεθα συνεχώς στις υπηρεσίες των ιδιωτικών Π.Α.Ε, λειτουργώντας πολλές φορές ως υπάλληλοι αυτών, μένοντας πιστοί στο ραντεβού μας με αυτές σε όλη την Θεσσαλία αλλά και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα εφόσον χρειαστεί. Άξιον λόγου το γεγονός χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι για να παρευρεθούν οι συνάδελφοι μας σε μια κοινωνική-οικογενειακή τους υποχρέωση (γάμο ή βάφτιση) θα πρέπει πρώτα να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ το αντίστοιχο βιβλιαράκι με το πρόγραμμα των αγώνων της ΝΙΚΗΣ, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, της ΑΕΛ, της Α.Σ.Α, του ΤΥΡΝΑΒΟΥ και τους αγώνες κατατάξεως αυτών. Ένα ζήτημα που έχει εκτενώς αναλυθεί-αξιολογηθεί εδώ και δεκαετίες χωρίς όμως στην ουσία να έχουν εκδοθεί σοβαρές νομοθετικές ρυθμίσεις που να βάζουν τέλος σε αυτό. Έτσι είτε μεσοβδόμαδα είτε κάθε Σαββατοκύριακο πλήθος αστυνομικών της έδρας αλλά και από όμορους νομούς διατάσσονται και λαμβάνουν μέτρα σε ποδοσφαιρικούς κυρίως αγώνες αφήνοντας έτσι χωρίς αστυνόμευση την περιφέρεια αλλά ακόμη και το κέντρο της πόλης . Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί βεβαίως το γεγονός γιατί δεν εφαρμόζεται και στην χώρα μας ότι εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι εκεί αντίστοιχα ιδιωτικές Π.Α.Ε (εταιρείες στην ουσία) εντός του γηπέδου αναλαμβάνουν οι ίδιες την τάξη προσλαμβάνοντας εξειδικευμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους και όταν ζητηθεί η Αστυνομική παρουσία αυτό γίνεται με κόστος για το ταμείο τους.
       Αναζητώντας οι πολίτες την Αστυνομία, μπορεί επίσης να τη βρουν στις πορείες-συγκεντρώσεις διάφορων κοινωνικών ομάδων που ορθώς και διαμαρτύρονται για τα δρώμενα και διαδηλώνουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αλλά και εκτός των ακατάλληλων κτιριακά Αστυνομικών Τμημάτων στις γωνίες αυτών, όπου επί οχταώρου βάσεως συνάδελφοι μας παριστάνοντας τα «αγαλματάκια ακούνητα» επιχειρούν να αποτρέψουν φασιστικές και άνανδρες επιθέσεις εναντίων των δικών μας κτιρίων, με διπλό-τριπλό σκοπιές , φέρνοντας στην μνήμη τους τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ των παιδικών χρόνων και έτσι στερώντας των υπηρεσιών τους από τους πολίτες της χώρας και από το κοινωνικό σύνολο, που σαφέστατα τους έχει ανάγκη.
       Τέλος προς ενημέρωση των πολιτών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε ταχθεί και στις υπηρεσίες των αγαλμάτων… αφού συνάδελφοι επί καθημερινής βάσεως «καλούνται» να προστατεύσουν αγάλματα, μένοντας όλη τη νύχτα πλησίον αυτών. Η δε καθημερινή τριβή τους και επαφή με αυτά, ένεκα και της μοναξιάς αλλά και των καθημερινών δυσκολιών του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενσαρκώνει πολύ πετυχημένα και το πασίγνωστο λαϊκό άσμα « Κάποιο άγαλμα που μ΄είδε με θυμήθηκε και το πόνο μου να ακούσει δεν θυμήθηκε»…..
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Μ

    #sidebar-wrapper, #midsidebar-wrapper, .gapad2, .blog-pager, .post-header-line-1, .post-footer { display:none !important;} #main-wrapper { width:98%!important;} .post { width:98%!important; }

    Latest articles

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας

    Πρόσκληση των μελών μας στην Κοπή Βασιλόπιτας του συνδέσμου μας στο εστιατόριο ΕΡΓΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ...

    Ε.Λ.Α.Π.Ο.Α.Σ.Α. Ειδικός Τραπεζικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

    O ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ίδρυσης και Λειτουργίας του Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων...

    More like this

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας

    Πρόσκληση των μελών μας στην Κοπή Βασιλόπιτας του συνδέσμου μας στο εστιατόριο ΕΡΓΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ...