«Οι διατάξεις που φέρνουμε συνολικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ένστολους, τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς είναι προς το συμφέρον τους. Δεν θίγεται ούτε ένα ευρώ εφόσον τα ταμεία είναι υγιή» διαβεβαίωσε από το βήμα του Β’ Θερινού Τμήματος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Καταλογίζοντας «υφέρπουσα παραπληροφόρηση» και εκδηλώνοντας την απορία του για τη στάση της Αριστεράς και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ «που τώρα κλείνει το μάτι στην Αστυνομία, για λίγες ψήφους», ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε σχετικώς με τις προωθούμενες αλλαγές ότι:

α) δεν θα μετακινηθούν ούτε εκατοστό τα ταμεία των Ένστολων (θα παραμείνουν στα υπουργεία τους),

β) δεν θα χαθεί ούτε ένα τ.μ. από την ακίνητη περιουσία τους,

γ) δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις παροχές τους, εφόσον τα ταμεία είναι βιώσιμα.

Αναφορικά με τα ελλειμματικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι θα μπει ο συντελεστής νοικοκυροσύνης και αλληλεγγύης, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επόμενες γενιές των ένστολων θα πάρουν σύνταξη.

Καλή η δικαιολογία της “υφέρπουσας παραπληροφόρησης” η οποία αν δεχτούμε ότι υπήρξε θα είχε αντιμετωπιστεί αν ο κ.Βρούτσης είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για τις διατάξεις σχετικά με τα ταμεία το ΥΠΕΘΑ. Γιατί όπως λένε πήγε να τις περάσει χωρίς να έχει πει σε κανέναν το παραμικρό.

Ας αφήσει λοιπόν τα περί “υφέπρπουσας παραπληροφόρησης”, γιατί αν δεν είχε γίνει η φασαρία που έγινε τίποτα δεν θα είχε αλλάξει. Και να δούμε πόσο ουσιαστικές είναι οι “αλλαγές που ανακοίνωσε”.
onalert.gr/