ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
e- mail:poaasa@yαhoo.gr ιστοσελίδα: www.poasa.gr
Τηλεφωνα : 210-5249884 ΦΑΞ: 210-5228253
        Αθήνα , 31 Ιουλίου 2020
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ : Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. για τα αναδρομικά  συντάξεων .
Αγαπητοί συνάδελφοι , με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων , η Ομοσπονδία μας σας ενημερώνει :

1) Εμείς ως απόστρατοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν υπαγόμαστε στην απόφαση αυτή καθόσον αναμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
2) Η πρόσφατη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού , ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά εφάπαξ μας ικανοποιεί εν μέρει, ως δήλωση , αλλά ουδόλως καλύπτει τις διεκδικήσεις μας .
Γιατί όμως δεν καλύπτει αυτές ;
α)Δεν μας καλύπτει διότι περιορίζει την χορήγηση των αναδρομικών μόνο για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και δεν αναφέρεται ουδόλως στο ότι η ίδια απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051/12 και 4093/12 .
 
β) Δεν μας καλύπτει διότι εμείς , αφού ο νόμος 4051/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός και αφορά τα δώρα , πρέπει να λάβουμε αναδρομικά τα δώρα για όλο το χρονικό διάστημα .
 
γ)Δεν μας καλύπτει διότι εμείς εφόσον ο νόμος 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός , πρέπει να απαιτήσουμε να ενταχθεί στις συντάξεις μας και το υπόλοιπο 50 τις εκατό , ανά μήνα , όπως έγινε και επί κυβέρνησης Σαμαρά (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ).
 
δ)Δεν μας καλύπτει διότι το δίλημμα που τίθεται , ότι αν πάρουμε τα αναδρομικά που θα αποφασίσει για τον καθένα μας η κυβέρνηση δεν θα δικαιούμαστε άλλες αξιώσεις , το θεωρούμε εκβιαστικό και υπερβαίνον κατά πολύ τις περί διάκρισης των εξουσιών ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις.
 
ε) Όσοι συνάδερφοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια ( αγωγές , εφέσεις κ.λ.π.) δεν καταλαμβάνονται από την ανωτέρω ρύθμιση και θα πρέπει να αποζημιωθούν βάση της δικαστικής απόφασης.
 
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω βρισκόμαστε προ ενός αδιεξόδου στο οποίο θα πρέπει να ενεργήσουμε με νηφαλιότητα και βήμα – βήμα .

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ως απόστρατοι και κατ επέκταση συνταξιούχοι του δημοσίου αναμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία μετά την ανακοίνωσή της κατά δήλωση της Κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο θα οδηγήσει σε ρύθμιση και των δικών μας αναδρομικών .

 
Για το λόγω αυτό αγαπητοί συνάδερφοι ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και για ακόμη μια φορά , στα μέσα του καλοκαιριού να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να διεκδικήσουμε αφενός μεν αυτά που χάσαμε στα δέκα χρόνια των μνημονίων και δυστυχώς συνεχίζουμε να χάνουμε και αφετέρου να κρατήσουμε με οποιοδήποτε κόστος τα κεκτημένα μας.
                         Ο                                                  Ο
             Γεν. Γραμματέας                                                    Πρόεδρος
ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                                 ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
   Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ                                       Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ