Σήμερα, 19.06.2022, Κυριακή των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία για την «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των αποστράτων Αστυνομικών, ενώ αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη δοξολογία παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών ενώσεων, του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης απόστρατοι και εν ενεργεία Αστυνομικοί.
Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η θεσμοθέτηση του εορτασμού έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.
Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να αισθανόμαστε για όσα έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας και θα συνεχίσουμε την αποστολή τους και το μακροχρόνιο έργο τους.
Εκ μέρους λοιπόν, όλων των εν ενεργεία Αστυνομικών, ευχόμαστε ολόψυχα στους ίδιους και στις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά, με υγεία και ευτυχία.

Μιλτιάδης Αλεξάκης

Ταξίαρχος