ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολόγηση αναδρομικών –εξόφληση σε 48 δόσεις με επιτόκιο 6 %  ΄΄καθαρός εμπαιγμός ΄΄

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 29/1/2022 η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως η φορολόγηση των ληφθέντων αναδρομικών μας και η εξόφλησή της γίνει σε διάστημα 48 δόσεων με επιτόκιο 6%.

Δεν τόλμησε να περάσει σχετική διάταξη στη βουλή γιατί προφανώς αυτό θα δημιουργούσε αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση καθώς επίσης και από τους συνταξιούχους.

Προφανώς θεωρεί η Κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι <<οφείλουμε >> στην εφορία και με αυτό τον τρόπο αποφασίζει να <<ξεχρεώσουμε>>.

Εμείς ως Ομοσπονδία είχαμε ζητήσει τη μη φορολόγηση των αναδρομικών μας καθόσον αυτά τα πήραμε και κουτσουρεμένα και χωρίς τόκο. Σημειωτέο ότι  η φορολόγηση ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 33 % και αν υπολογιστεί ότι σε βάθος 4ετίας η αποπληρωμή της εφορίας, που θα ανέλθει στο 24% ( 4 *6%=24) τότε τα αναδρομικά που πήραμε δεν αντιστοιχούν παρά μόνο στο 40% περίπου των δικαιωμένων.

Κατόπιν των ανωτέρω αναρωτιόμαστε :

1.    Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις εκ δοθείσες δικαστικές αποφάσεις;

2.    Είναι ή δεν είναι καθαρός εμπαιγμός η απόφασή της αυτή;

3.    Οι Βουλευτές της συμπολίτευσης , οι οποίοι έχουν γίνει κοινωνοί των θέσεών μας και οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματός μας , ποια θέση θα πάρουν;
Πάντως εμείς ως Ομοσπονδία δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα ο οποίος αφορά την αφορολόγητη λήψη του συνόλου των αναδρομικών μας , αναδρομικά τα οποία ανάγονται σε  ολόκληρη τη μνημονιακή δεκαετία , η λήψη των οποίων θα μας δικαιώσει ηθικά και θα απαλύνει στο μέτρο του δυνατού την οικονομική εξαθλίωσή μας.

Παράλληλα θα αναδείξουμε για ακόμη μία φορά το υπεύθυνο πρόσωπό μας , συζητώντας με τους κυβερνώντες , προβάλλοντας σοβαρά επιχειρήματα και υποδεικνύοντας τρόπους επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας τα οποία στη προκειμένη περίπτωση πέραν της μη φορολόγησης των αναδρομικών μας αφορούν :

1.    Λήψη του συνόλου των αναδρομικών (44 μήνες )

2.    Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

3.    Οριστική εξάλειψη της << προσωπικής διαφοράς >> στις λαμβανόμενες συντάξεις.

Σε όλα τα παραπάνω είμαστε μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις προκειμένου οι φωνή μας γίνει πιο δυνατή και να πετύχουμε την υλοποίησή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                                ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.                                       Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.