Παράταση στην αγωνία των συνταξιούχων

Ανατροπή σημειώθηκε με τα σημειώματα για τις συντάξεις που έπρεπε να ανέβουν σήμερα (25/9) στον ΕΦΚΑ για να δουν την προσωπική διαφορά εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τις συντάξεις δεν θα ανέβουν σήμερα στον ΕΦΚΑ, αλλά φαίνεται ότι αυτό θα γίνει από τις αρχές Οκτωβρίου.

 

Λίγη υπομονή ακόμα θα πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι για να δουν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων τους καθώς ο ΕΦΚΑ ακόμη κάνει τεχνικές δοκιμές και εκτιμάται ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν σταδιακά να αναρτώνται ανά ταμείο για τον Ιανουάριο του 2019.

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός ήταν ότι τα ενημερωτικά σημειώματα με τις προσωπικές διαφορές θα δουν πρώτοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΕΤΑΑ που θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου, σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ – τραπεζών, του ΝΑΤ και του Δημοσίου στις 27 του μηνός. Πάντως, επισημαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός περίπου 222.983 συντάξεων.

Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα άλλαξαν για τα σημειώματα του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις και θα υπάρξει καθυστέρηση.

 

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr-ieidiseis.gr)