Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
26.2 C
Volos
More
  ΑρχικήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗμέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

  Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

  Published on

  Η εορτή των Αγίων Πάντων (κινητή εορτή) έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και περιφερειακά στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας.

  Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμή των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.

  Για το σκοπό αυτό, τελέστηκε σήμερα (11-6-2017), δοξολογία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Βόλου  (και εν συνεχεία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου λόγω ισχυρής βροχόπτωσης),  στην οποία παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, ο Πρόεδρος και Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος και Δ.Σ. της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κος Καραπατάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Νομού Μαγνησίας καθώς εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί του σώματος.

  Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ, ενώ ακολούθησε και μικρή δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου.

  Latest articles

  More like this