Μετά απο δύο χρόνια αγώνα εισακούσθησαν τα δίκαια αιτήματα όλων των επιζώντων συζύγων που είχαν λάβει συντάξεις λόγω χηρείας συνεπεία του θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου συζύγου τους που με τον Ν. 4387/2016 (ΦΕΚ-Α 85) ήσαν μειωμένες .

    Αισθανόμαστε και εμείς ως Ομοσπονδία ότι συμβάλαμε θετικά με την μικρή ηθική συμπαράσταση προς τον σύλλογο ΑΞΙΑ  την παρουσία , τις  παραστάσεις προς τον αρμόδιο υπουργο και άλλους υπηρεσιακούς και κοινοβουλευτικούς παράγοντες  προκειμένου γίνει κατανοητό το μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σε όλες τις οικογένειες των θανόντων .

    Για μας η πρώτη συνάντηση με τον σημερινό υπουργό κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ στο γραφείο του την 30-3- 2017 και η εν συνεχεία την ίδια ημέρα το απόγευμα  σύσκεψη στα φιλόξενα γραφεία της ΕΑΑΣ όπου ο νομικός μας Σύμβουλος Νικήτας ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Α.Σ.Α. συμβούλεψε τις παριστάμενες λίγες αλλά δυναμικές γυναίκες – χήρες όπως για να εισακουσθούν είναι επιβεβλημένο να ιδρύσουν ένα σύλλογο , αποτελεί την αρχή του δίκαιου αυτού αγώνα του συλλόγου ΑΞΙΑ .

  Τέλος πρέπει να δώσουμε  τις ευχαριστίες μας και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αποκατάσταση της νομοθετικής αδικίας .

  Η Φωτογραφία είναι απο το αρχείο μας ( την συγκέντρωση της 30-3-2017 ) και αφιερώνεται σε αυτές τις λίγες τότε γυναίκες  που στη συνέχεια έγιναν πολλές και πίστεψαν στον δίκαιο αγώνα τους  για την επιβίωση των οικογενειών τους
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Νόμο

ΠΗΓΗ : Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.