Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
26.2 C
Volos
More
  ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΚοινωνικό μέρισμα: Με μοντέλο ΚΕΑ οι φιλοξενούμενοι - Νέα κριτήρια για τους...

  Κοινωνικό μέρισμα: Με μοντέλο ΚΕΑ οι φιλοξενούμενοι – Νέα κριτήρια για τους ανέργους

  Published on

  Δύο σελίδες στις οποίες καταγράφονται με τρόπο αναλυτικό τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσιακά, διαμονής και άλλα) βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα, κατέθεσε αργά απόψε στη Βουλή η κυβέρνηση διά της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου. Το έγγραφο αποκαλύπτει το πως θα μετρηθούν τα εισοδήματα των νοικοκυριών τα οποία θα είναι τα συνολικά ακόμα και για τους φιλοξενούμενους

  Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στα «ευάλωτα νοικοκυριά» υπολογίζονται στο σύνολό τους τα πρόσωπα που διαμένουν κάτω «από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων». Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος», και προβλέπεται αναλογική αύξηση του ποσου όταν ο αριθμός των μελών αυξάνεται.

  Αντιστοίχως, η «αφετηρία» ως μέγιστο (για μονομελή νοικοκυριά) ως προς την ακίνητη περιουσία είναι τα 120 χιλ. ευρώ –βάσει της δήλωσης του ΕΝΦΙΑ-, οι 9000 ως προς τις καταθέσεις.

  Aργά το μεσημέρι από του βήματος της Ολομέλειας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος προανήγγειλε τις αλλαγές – νομοθετικές βελτιώσεις σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την διανομή του «κοινωνικού μερίσματος». Παράλληλα τα έγγραφα της νομοτεχνικής βελτίωσης αποκαλύπτουν ότι θα καθοριστούν νέα κριτήρια για τους ανέργους με την σχετική υπουργική απόφαση.

  Τα έγγραφα

  Source: Κοινωνικό μέρισμα: Με μοντέλο ΚΕΑ οι φιλοξενούμενοι – Νέα κριτήρια για τους ανέργους

  Latest articles

  More like this