Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
27 C
Volos
More
  ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΔιάφορα - ενδιαφέρονταΝέος Θεσσαλάρχης στην ΕΛ.ΑΣ.

  Νέος Θεσσαλάρχης στην ΕΛ.ΑΣ.

  Published on


  Ο μέχρι χθες αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, (αριστερή φωτό) είναι ο νέος «θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τις τοποθετήσεις που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

  Ο κ. Γιαννέλος θα αντικαταστήσει τον υποστράτηγο Γεώργιο Σουγλιέρη, «θεσσαλάρχη» με την πλέον βραχύβια θητεία, που επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας εκεί όπου υπηρετούσε μέχρι τις τακτικές κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο Μάρτιο.
  Οι χθεσινές έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες αστυνομικών και αξιωματικών να θέτουν ερωτήματα περί σκοπιμοτήτων – ήταν αναπόφευκτες μετά και την απόφαση του υπ. Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να «ξηλώσει» στις αρχές Αυγούστου και σε χρόνο ρεκόρ τον νόμο Δένδια (περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.) νόμος που ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
  Μετά την αναδιάρθρωση Κικίλια, η δομή της ΕΛ.ΑΣ. επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και έτσι, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας καταργούνται και επανιδρύεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, μετά την ενοποίηση σε επίπεδο Γενικής, των κλάδων Ασφάλειας και Τάξης.
  Με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας τον ταξίαρχο Νίκ. Γιαννέλο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά στη Θεσσαλία όπου ταξίαρχος τοποθετείται σε θέση που καλύπτεται από τον βαθμό του υποστρατήγου.
  Με τη νέα δομή επανασυστήνονται και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις με μια ακόμη αλλαγή στην ονομασία τους (σ.σ. εφεξής θα ονομάζονται πλέον Διευθύνσεις Αστυνομίας) ενώ ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις διευθυντών, που με τον νόμο Δένδια μετά και την κατάργηση των Διευθύνσεων, είχαν μετατραπεί σε διευθυντές Τμημάτων.
  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
  Μετά και τις χθεσινές τοποθετήσεις, ο μέχρι πρότινος ΠΔΑ Θεσσαλίας Γεώργιος Αγάκος τοποθετείται στη Γενική Θεσσαλίας ως βοηθός του κ. Γιαννέλου. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας παραμένει ο Παναγιώτης Ντζιοβάρας, με βοηθούς διευθυντή τους, Χαράλ. Μπαρμπούτη και Δημ. Ζήση ενώ στα Τρίκαλα, ως βοηθός του Δ.Α. Τρικάλων μετατίθεται από τη Λάρισα ο Δημ. Γατσουνιάς. Στη Δ.Α. Καρδίτσας παραμένει τέλος ο Λαρισαίος Βασίλ. Καραπιπέρης ενώ δεν σημειώνεται καμία μεταβολή στη Δ.Α. Βόλου.
  ΠΟΑΣΥ – ΠΟΑΞΙΑ
  Με αφορμή τις τοποθετήσεις οι δυο Ομοσπονδίες Αστυνομικών και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, σημειώνουν πως «ως γνωστόν, οι Ομοσπονδίες μας χαιρέτισαν την άμεση απόφαση του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια όσον αφορά την τροποποίηση του νόμου 4249/2014 για την «αναδιοργάνωση» της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε επιφέρει δυσλειτουργίες και αρνητικές συνέπειες στις αστυνομικές υπηρεσίες και γενικότερα στη λειτουργία του Σώματος.
  Κατ’ εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων (άρθρο 231 του Νόμου 4281/2014 που ψηφίστηκε στις 6/8/2014), ανακοινώθηκαν τοποθετήσεις-μετακινήσεις ανωτάτων αξιωματικών, οι οποίες όμως για μια ακόμα φορά κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και «δεδομένων», εις τρόπον ώστε να αιωρούνται ερωτηματικά και απορίες ως προς την ορθότητά τους.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει από την πλευρά του να καυτηριάσει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν αποτελούν απόρροια ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που θα παρέχει τα αναγκαία εχέγγυα για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και τον προσήκοντα σεβασμό προς τα στελέχη και την προσφορά ενός εκάστου και γενικότερα στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που καλείται στις γνωστές άθλιες συνθήκες που διάγουμε, να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό.
  Καλούμε την ηγεσία να τολμήσει και σε αυτόν τον τομέα, προβαίνοντας στις αναγκαίες αλλαγές για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας που απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής-ανάδειξης των στελεχών και εσωτερικών μεταβολών, χωρίς να συνθλίβεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή να απαξιώνεται ο αστυνομικός θεσμός» καταλήγουν οι Ομοσπονδίες.
  ΠΡΟΑΓΩΓΗ
  Να σημειωθεί τέλος ότι, με πρόσφατη απόφαση, προήθχη στον βαθμό του Αστυνόμου Α’ ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας Σεραφείμ Καφετζής.
  Εφ. Ελευθερία (Β. Κ.)

  #sidebar-wrapper, #midsidebar-wrapper, .gapad2, .blog-pager, .post-header-line-1, .post-footer { display:none !important;} #main-wrapper { width:98%!important;} .post { width:98%!important; }

  Latest articles

  Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία, Μαύρη Θάλασσα, Μπουργκάς, Βάρνα.

  Με την εκδήλωση συμμετοχής καταβάλλεται το ποσό των 100€ κατά άτομο και η...

  Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού

  Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Βασίλειου Κορλού, συνταξιούχου αστυνομικού,...

  Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

  More like this

  Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία, Μαύρη Θάλασσα, Μπουργκάς, Βάρνα.

  Με την εκδήλωση συμμετοχής καταβάλλεται το ποσό των 100€ κατά άτομο και η...

  Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού

  Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Βασίλειου Κορλού, συνταξιούχου αστυνομικού,...