Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
18.1 C
Volos
More
  ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΔιάφορα - ενδιαφέρονταΝέος Θεσσαλάρχης στην ΕΛ.ΑΣ.

  Νέος Θεσσαλάρχης στην ΕΛ.ΑΣ.

  Published on


  Ο μέχρι χθες αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, (αριστερή φωτό) είναι ο νέος «θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τις τοποθετήσεις που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

  Ο κ. Γιαννέλος θα αντικαταστήσει τον υποστράτηγο Γεώργιο Σουγλιέρη, «θεσσαλάρχη» με την πλέον βραχύβια θητεία, που επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας εκεί όπου υπηρετούσε μέχρι τις τακτικές κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο Μάρτιο.
  Οι χθεσινές έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες αστυνομικών και αξιωματικών να θέτουν ερωτήματα περί σκοπιμοτήτων – ήταν αναπόφευκτες μετά και την απόφαση του υπ. Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να «ξηλώσει» στις αρχές Αυγούστου και σε χρόνο ρεκόρ τον νόμο Δένδια (περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.) νόμος που ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
  Μετά την αναδιάρθρωση Κικίλια, η δομή της ΕΛ.ΑΣ. επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και έτσι, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας καταργούνται και επανιδρύεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, μετά την ενοποίηση σε επίπεδο Γενικής, των κλάδων Ασφάλειας και Τάξης.
  Με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας τον ταξίαρχο Νίκ. Γιαννέλο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά στη Θεσσαλία όπου ταξίαρχος τοποθετείται σε θέση που καλύπτεται από τον βαθμό του υποστρατήγου.
  Με τη νέα δομή επανασυστήνονται και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις με μια ακόμη αλλαγή στην ονομασία τους (σ.σ. εφεξής θα ονομάζονται πλέον Διευθύνσεις Αστυνομίας) ενώ ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις διευθυντών, που με τον νόμο Δένδια μετά και την κατάργηση των Διευθύνσεων, είχαν μετατραπεί σε διευθυντές Τμημάτων.
  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
  Μετά και τις χθεσινές τοποθετήσεις, ο μέχρι πρότινος ΠΔΑ Θεσσαλίας Γεώργιος Αγάκος τοποθετείται στη Γενική Θεσσαλίας ως βοηθός του κ. Γιαννέλου. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας παραμένει ο Παναγιώτης Ντζιοβάρας, με βοηθούς διευθυντή τους, Χαράλ. Μπαρμπούτη και Δημ. Ζήση ενώ στα Τρίκαλα, ως βοηθός του Δ.Α. Τρικάλων μετατίθεται από τη Λάρισα ο Δημ. Γατσουνιάς. Στη Δ.Α. Καρδίτσας παραμένει τέλος ο Λαρισαίος Βασίλ. Καραπιπέρης ενώ δεν σημειώνεται καμία μεταβολή στη Δ.Α. Βόλου.
  ΠΟΑΣΥ – ΠΟΑΞΙΑ
  Με αφορμή τις τοποθετήσεις οι δυο Ομοσπονδίες Αστυνομικών και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, σημειώνουν πως «ως γνωστόν, οι Ομοσπονδίες μας χαιρέτισαν την άμεση απόφαση του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια όσον αφορά την τροποποίηση του νόμου 4249/2014 για την «αναδιοργάνωση» της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε επιφέρει δυσλειτουργίες και αρνητικές συνέπειες στις αστυνομικές υπηρεσίες και γενικότερα στη λειτουργία του Σώματος.
  Κατ’ εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων (άρθρο 231 του Νόμου 4281/2014 που ψηφίστηκε στις 6/8/2014), ανακοινώθηκαν τοποθετήσεις-μετακινήσεις ανωτάτων αξιωματικών, οι οποίες όμως για μια ακόμα φορά κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και «δεδομένων», εις τρόπον ώστε να αιωρούνται ερωτηματικά και απορίες ως προς την ορθότητά τους.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει από την πλευρά του να καυτηριάσει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν αποτελούν απόρροια ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που θα παρέχει τα αναγκαία εχέγγυα για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και τον προσήκοντα σεβασμό προς τα στελέχη και την προσφορά ενός εκάστου και γενικότερα στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που καλείται στις γνωστές άθλιες συνθήκες που διάγουμε, να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό.
  Καλούμε την ηγεσία να τολμήσει και σε αυτόν τον τομέα, προβαίνοντας στις αναγκαίες αλλαγές για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας που απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής-ανάδειξης των στελεχών και εσωτερικών μεταβολών, χωρίς να συνθλίβεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή να απαξιώνεται ο αστυνομικός θεσμός» καταλήγουν οι Ομοσπονδίες.
  ΠΡΟΑΓΩΓΗ
  Να σημειωθεί τέλος ότι, με πρόσφατη απόφαση, προήθχη στον βαθμό του Αστυνόμου Α’ ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας Σεραφείμ Καφετζής.
  Εφ. Ελευθερία (Β. Κ.)

  #sidebar-wrapper, #midsidebar-wrapper, .gapad2, .blog-pager, .post-header-line-1, .post-footer { display:none !important;} #main-wrapper { width:98%!important;} .post { width:98%!important; }

  Latest articles

  40 ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΜΑΤΙΣΙΟΥ

  Με την συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΜΑΤΙΣΙΟΥ τελούμε αύριο Σάββατο 2...

  Γιορτινό δείπνο στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου για τους τρόφιμους του Γηροκομείου Βόλου

  Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, από κοινού με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, την Ένωση Αστυνομικών...

  Στις 28 Νοεμβρίου η φωταγώγηση στην παραλία του Βόλου με την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Κακοσαίο

  Για 10η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει»...

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα αναδρομικά στους Απόστρατους για τις κύριες συντάξεις–Τι αναφέρει έγγραφο του ΕΦΚΑ

  ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1.000 ΕΥΡΩ - ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ -...

  More like this

  40 ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΜΑΤΙΣΙΟΥ

  Με την συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΕΜΑΤΙΣΙΟΥ τελούμε αύριο Σάββατο 2...

  Γιορτινό δείπνο στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου για τους τρόφιμους του Γηροκομείου Βόλου

  Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, από κοινού με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, την Ένωση Αστυνομικών...

  Στις 28 Νοεμβρίου η φωταγώγηση στην παραλία του Βόλου με την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Κακοσαίο

  Για 10η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει»...