Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 43χρονος οικοδόμος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ως δράστης της δολοφονίας μιας 71χρονης γυναίκας, πριν 18 ολόκληρα χρόνια, στο Διμήνι Βόλου.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου ύστερα από την ταυτοποίηση αποτυπώματος που βρέθηκε στο χώρο του εγκλήματος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας.

Ο 43χρονος οικοδόμος, Αλβανικής καταγωγής πάντως, αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, τόσο στις Αστυνομικές Αρχές, όσο και στον ανακριτή σήμερα.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αθανάσιος Χαρμάνης και Γεώργιος Παπαρίζος, το διάστημα που διαπράχθηκε το έγκλημα (Απρίλιος 2002) απουσίαζε επί τρίμηνο στην Αλβανία. Οι συνήγοροι ζήτησαν από το Δικαστήριο να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να διασταυρωθεί με τα ευρήματα από το χώρο του εγκλήματος που είχαν συλλέξει τότε οι Αστυνομικές Αρχές.

Το έγκλημα που είχε διαπραχθεί την περίοδο του Πάσχα, το 2002, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και είχε αποδοθεί σε ληστεία. Η άτυχη γυναίκα διέμενε μόνη της και βρέθηκε δύο μέρες μετά το θάνατό της από γείτονες που την είχαν αναζητήσει. Παρότι αρχικά, ο θάνατος είχε αποδοθεί σε κατακλυσμιαία αιμορραγία, η νεκροψία που ακολούθησε, έδειξε ότι ο θάνατος ήταν βίαιος και επήλθε από πολλαπλά χτυπήματα, πιθανότατα με σουγιά.

Στο χώρο των Δικαστηρίων βρέθηκε σήμερα και μια ανηψιά του θύματος, λέγοντας πως δεν περίμεναν την εξέλιξη αυτή μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Όπως είπε μάλιστα, δυστυχώς, δεν βρίσκονται πια, εν ζωή τα δύο αδέρφια της άτυχης γυναίκας, που “έφυγαν” αναζητώντας δικαίωση για τον άδικο θάνατο της αδερφής τους.

Πηγη