Στο «κόκκινο» ο διαδικτυακός εθισμός

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Τέσσερις ειδικοί ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα, αρχής γενομένης από τον δικηγόρο Βασίλη Μπακαλιάνο, ο οποίος επέστησε την προσοχή των γονέων να μην αναρτούν φωτογραφίες με τα ακάλυπτα τα πρόσωπα των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτήρισε «εγκληματικό» το συγκεκριμένο φαινόμενο, ενώ ανέλυσε τα νέα δεδομένα που προκύπτουν βάσει νόμου και τον νέο αυστηρό κανονισμό που ψηφίστηκε και προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η συγκατάθεση των γονέων προκειμένου να περιηγούνται στο ίντερνετ παιδιά ηλικίας κάτω των 13 έως 16 ετών.
Η ψυχολόγος Νέλλη Τσοπουρίδου τόνισε από την πλευρά της ότι «οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, να μπορούν να αφιερώνουν χρόνο και να μαθαίνουν στα παιδιά τους να μοιράζονται όλα τους τα συναισθήματα, για να μην εγκλωβίζονται στις αρνητικές τους σκέψεις.
Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γεώργιος Σκόνδρας, τόνισε ότι παρατηρείται αυξητική τάση στα περιστατικά και τις καταγγελίες που φθάνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «δεν αφορούν τόσο σοβαρά αδικήματα όσο τα προηγούμενα έτη», υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη επιμόρφωσης των χρηστών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Μεταξύ των ομιλητών της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής του σχολείου, Ιωάννης Καραφέρης, και η σχολική σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας, Αικατερίνη Μαλαμίτσα, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Αθηνάς Πανηγυριτζόγλου, εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου και της Νικολέτας Μπουντούρη, εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο 12ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.