Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
30.1 C
Volos
More
  ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΣύνταξη: Αυτοί είναι οι πίνακες με τις αυξήσεις συντάξεων ανά Tαμείο και...

  Σύνταξη: Αυτοί είναι οι πίνακες με τις αυξήσεις συντάξεων ανά Tαμείο και έτη ασφάλισης – Ποιοι μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και ποιοι παίρνουν επίδομα 100€, 150€ και 200€

  Published on

  Καθαρές αυξήσεις ως και 30 ευρώ το μήνα θα έχουν από την 1η/1/2024 δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι διατηρούν μικρή προσωπική διαφορά και θα τη μηδενίσουν με το 2,95%-3% της αύξησης που θα πάρουν τον Δεκέμβριο, ενώ όσοι δεν ξεπεράσουν την προσωπική διαφορά θα πάρουν επίδομα 100, 150 και 200 ευρώ.

  Το επίδομα θα πληρωθεί πριν την αύξηση στους συνταξιούχους που με βάση τη σύνταξη του Νοεμβρίου έχουν προσωπική διαφορά πάνω από τα 10 ευρώ και λαμβάνουν προ φόρου από μία ή περισσότερες κύριες συντάξεις έως 1.600 ευρώ μηνιαίως. Με αυτό το κριτήριο (σύνταξη Νοεμβρίου και προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ) ο ΕΦΚΑ βρήκε 742.772 συνταξιούχους οι οποίοι είναι ντε φάκτο δικαιούχοι του επιδόματος. Πολλοί εξ αυτών όμως που έχουν μικρή προσωπική διαφορά θα πάρουν και το επίδομα αλλά και την αύξηση στη συνέχεια, με την οποία μάλιστα θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά!

  Οσοι έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ, αλλά εξαιρούνται του επιδόματος επειδή ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ σύνταξης, θα δουν καθαρό κέρδος μόνον από την αύξηση, εφόσον είναι μεγαλύτερη από την  προσωπική τους διαφορά.

  Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί από 11 έως 22 Δεκεμβρίου (πριν από τη σύνταξη Ιανουαρίου 2024) και θα το πάρουν οι συνταξιούχοι που έχουν στη σύνταξη μηνός Νοεμβρίου υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς πάνω από 10 ευρώ.

  Διαβάστε Περισσότερα
  Διαβάστε Περισσότερα

  Latest articles

  More like this