Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
27 C
Volos
More
  ΑρχικήΑστυνομίαΤιμητική εκδήλωση στη μνήμη του «θρύλου» Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Βασίλειου Κιου

  Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του «θρύλου» Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Βασίλειου Κιου

  Published on

  Ένας αξιωματικός, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια, ο αείμνηστος Βασίλειος Κιος τιμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο.

  Παρουσία τοπικών Αρχών της περιοχής κι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Υποστράτηγο (ε.α.) Βασίλειο Κιο στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Καραπαναγιώτη». Έξω από την αίθουσα υπήρχαν έργα του Βασίλειου Κιου, ενώ υπήρχε σε περίοπτη θέση ένα ξυλόγλυπτο έργο του Αγ. Δημητρίου, το οποίο η οικογένεια δώρισε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και θα κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων.
  Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ντιζές ανέφερε μεταξύ άλλων «Τελέσαμε τον πανηγυρικό εσπερινό για την ημέρα της αστυνομίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου και μια ξεχωριστή ημέρα όπως η σημερινή, επιλέξαμε με τους συνεργάτες να τιμήσουμε έναν λαμπρό αξιωματικό της διεύθυνσης αστυνομίας Μαγνησίας τον αείμνηστο στρατηγό Βασίλειο Κιο. Περίπου 3 χρόνια, έχουν περάσει που έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος αξιωματικός κι ένας σπάνιος άνθρωπος. Ο Βασίλειος Κιος είναι ένας θρύλος της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας. Η εκδήλωση αποτελεί χρέος απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει αγαπήσει κι έχει δώσει πολλά στην ΕΛ.ΑΣ.».
  Σχολιάζοντας τα έργα που εκτίθετο έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης ο κ. Ντιζές δήλωσε «Ο Βασίλειος Κιος είχε και καλλιτεχνικές ανησυχίες και βλέπετε κι εσείς έργα του και η οικογένεια του είχε την ευγενή καλοσύνη να δωρίσει ένα ξυλόγλυπτο Αγίου Δημητρίου στην Διεύθυνση που θα κοσμεί την αίθουσά μας».

  Ο ένας εκ των δύο γιων του αείμνηστου Βασίλη Κιου, ο Κωνσταντίνος Κιος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν να δημιουργηθεί αυτή η εκδήλωση και όπως είπε «να τιμηθεί το όνομα του πατέρα μου. Η οικογένεια μου, ευχαριστεί όλους γιατί, είναι πολύ σημαντική η αναγνώριση που δίνεται μετά από τόσα χρόνια στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που είχε την αστυνομία σαν οικογένεια και τη ζούσε κάθε μέρα και προσπαθούσε το καλύτερό του γι αυτό κι είναι εξαιρετικά τιμητική αυτή η εκδήλωση και η αναγνώριση μας χαροποιεί».

  Ο Κωνσταντίνος αναφέρθηκε και στις καλλιτεχνικές ανησυχίες του πατέρα του «Του άρεσαν τα νεοκλασσικά σπίτια τα παρατηρούσε και πολλά από τα έργα του, αποτυπώνουν σπίτια που υπάρχουν και πήρε την έμπνευση. Έκανε αυτά που του άρεσαν. Η ξυλογλυπτική κι η αγιογραφία ήταν ιδιαίτερο κομμάτι γι αυτόν» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

  Εφημερίδα Θεσσαλία . Δημ ΦΥΣΣΑ Αναστασία

  Latest articles

  Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία, Μαύρη Θάλασσα, Μπουργκάς, Βάρνα.

  Με την εκδήλωση συμμετοχής καταβάλλεται το ποσό των 100€ κατά άτομο και η...

  Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού

  Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Βασίλειου Κορλού, συνταξιούχου αστυνομικού,...

  Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

  More like this

  Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία, Μαύρη Θάλασσα, Μπουργκάς, Βάρνα.

  Με την εκδήλωση συμμετοχής καταβάλλεται το ποσό των 100€ κατά άτομο και η...

  Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού

  Θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Βασίλειου Κορλού, συνταξιούχου αστυνομικού,...