Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
24.5 C
Volos
More
    ΑρχικήΑστυνομίαΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΑστυνομικοί Μαγνησίας: Η φιλαθλοποίηση προάγει την αθλιο – ποίηση

    Αστυνομικοί Μαγνησίας: Η φιλαθλοποίηση προάγει την αθλιο – ποίηση

    Published on

    Αστυνομικοί Μαγνησίας: Η φιλαθλοποίηση προάγει την αθλιο – ποίηση

    Τη δική της άποψη σχετικά με τα όσα έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΕ ΑΕΛ, όσο και μετά, εκθέτει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Όπως αναφέρει «Με ιώβειο υπομονή, ψυχραιμία, προβληματισμό και στοχαστικότητα αντιμετωπίσαμε ως Ε.Α.Υ.Μ. όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και κυρίως τις επόμενες ημέρες της «μητέρας των μαχών» του «el classico» της Θεσσαλίας, χρησιμοποιώντας και ποδοσφαιρική ορολογία, αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

    Ανακοινώσεις με πρωτοφανή υβριστικό περιεχόμενο αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές , των οποίων οι καλεσμένοι στόλισαν με απέραντα κοσμητικά επίθετα, συνεπικουρούμενα από «αξιοθαύμαστο» υβρεολόγιο, τα μέλη μας.
    Σαφέστατα και δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στις ανυπόγραφες ανακοινώσεις – προκηρύξεις, ούτε να αντιτάξουμε υβρεολόγιο πλούσιο, ανάλογου ύφους αλλά έχουμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας αλλά και στους υγιής πολίτες της Θεσσαλίας να εκθέσουμε και τις δικές μας απόψεις.
    Οι Αρχαίοι Έλληνες που για όλα σχεδόν είχαν μιλήσει, μας έχουν κληροδοτήσει το πολυταλαιπωρημένο «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Σήμερα ο λόγος αυτός έχει αλλοιωθεί. Κάποιοι έχουν «τσέπη υγιή» και κάποιοι άλλοι «νουν ασθενή».
    Η φιλαθλοποίηση που συντηρείται στις μέρες μας προάγει την αθλιο – ποίηση. Πριν από κάθε «κρίσιμο» αγώνα κάποιοι παράγοντες, αντί να ρίξουν νερό, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η εμπειρία μας στις κυριακάτικες αρένες των γηπέδων συντηρεί μνήμες αφηνιασμένων φιλάθλων που θυσιάζουν το αγνό Ολυμπιακό Πνεύμα στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετατρέπουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε αρένα πολέμου και θηριομαχίας. Κανένας σταθμός δεν έχει γνωρίσει τόσους βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς όσους ο Σταθμός Ειρήνης…!
    Ας έρθουμε στο «του οίκου μας» ή στα του «νομού» μας τεκταινόμενα. Δυστυχώς δύο ημέρες μετά την λήξη του αγώνα της πόλης μας και καθώς είχαμε «λουστεί» με τις εναέριες ύβρεις και τα κοσμητικά επίθετα, σε ένα άλλο γήπεδο της χώρας μας και για ένα ποδοσφαιρικό λάβαρο, ένας νέος άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ελπίζοντας βέβαια, την ώρα που αυτό το κείμενο γράφεται, να μην έχει χάσει τη μάχη που δίνει για τη ζωή. Δυστυχώς στο εν λόγω γήπεδο της Αλικαρνασσού Κρήτης δεν υπήρχαν τριάντα «γουρούνια» «δολοφόνοι», «ψυχολογικά ασθενείς που τρων τσόκαρο σπίτι από την γυναίκα τους», «ζώα» όπως τις τελευταίες μέρες αποκαλούν τους Αστυνομικούς που στελεχώνουν τις διμοιρίες υποστηρίξεως, να σταθούν εμπόδιο σε πολιτισμένους, υγιείς, νοήμονες ανθρώπους που απλώς θέλουν να σφίξουν το χέρι των αντιπάλων παραγόντων, οπαδών, ποδοσφαιριστών και να τηρήσουν το Fair Play. Τα αποτελέσματα την μη παρουσίας των ως άνω γνωστά σε όλη την Ελλάδα.
    Άλλωστε και στο δικό μας γήπεδο αυτό δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να κάνουν οι οπαδοί της γηπεδούχου, να πανηγυρίσουν και να συγχαρούν τους φιλοξενούμενους, τους οποίους, μερικοί εξ αυτών, είχαν φροντίσει να «κεράσουν» και παραδοσιακές – τοπικές πέτρες που εκσφενδονίζονταν σποραδικά από το λόφο της Γορίτσας.
    Εμείς ως Ε.Α.Υ.Μ. οφείλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους μας που έλαβαν μέρος στα μέτρα του εν λόγω αγώνα προσφέροντας για άλλη μια φορά υπηρεσίες σε Π.Α.Ε., εις βάρος, των πολιτών του νομού μας, προστάτευσαν ανθρώπινες ζωές προλαμβάνοντας ατυχή περιστατικά όπως αυτό της Κρήτης. Το τίμημα βέβαια βαρύ, με δύο αστυνομικούς τραυματίες, αστυνομικοί που στερήθηκαν το πενιχρό τους μεροκάματο και κυρίως στέρησαν από τα παιδιά και τις οικογένειές τους τη βόλτα του Σάββατο ή της Κυριακής. Τους ευχόμαστε περαστικά και υποσχόμαστε στους υγιείς πολίτες του Νομού μας ότι θα κάνουμε ότι το δυνατό προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύμα αθώο στη πόλη μας.
    ‘Ας είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν, θα έρθουν και χειρότερες μέρες’»

    #sidebar-wrapper, #midsidebar-wrapper, .gapad2, .blog-pager, .post-header-line-1, .post-footer { display:none !important;} #main-wrapper { width:98%!important;} .post { width:98%!important; }

    Latest articles

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας

    Πρόσκληση των μελών μας στην Κοπή Βασιλόπιτας του συνδέσμου μας στο εστιατόριο ΕΡΓΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ...

    Ε.Λ.Α.Π.Ο.Α.Σ.Α. Ειδικός Τραπεζικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

    O ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ίδρυσης και Λειτουργίας του Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων...

    More like this

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας

    Πρόσκληση των μελών μας στην Κοπή Βασιλόπιτας του συνδέσμου μας στο εστιατόριο ΕΡΓΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ...