Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
12.3 C
Volos
More
    ΑρχικήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΡυθμίσεις Αποστρατείας - στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού άρθρο 34 Ν.4760 ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

    Ρυθμίσεις Αποστρατείας – στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντού άρθρο 34 Ν.4760 ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

    Published on

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

    Ένα δίκαιο αίτημα, μετά από παρέλευση 2ετίας, βρήκε τη λύση του με το άρθρο 34 του Ν.4760/20-ΦΕΚ Α΄, από 11-12-20. Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο:

    ‘Αρθρο 34

    Ρυθμίσεις σταδιοδρομίας
    Απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών (Σ.Α.Ε.Α.) και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι τέθηκαν σε αποστρατεία με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή ή Αντιπυράρχου, αντίστοιχα, ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους στον βαθμό του Αστυνόμου Α΄ ή του Επιπυραγού, έχοντας συμπληρώσει τριακονταπενταετή συντάξιμη υπηρεσία ή καταληφθεί από το όριο ηλικίας του βαθμού τους, ή λόγω σωματικής ανικανότητας, προάγονται στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ή του Πυράρχου, αντίστοιχα, εφόσον υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου τους, εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, χωρίς να γεννώνται για αυτούς συνταξιοδοτικά ή άλλα οικονομικά δικαιώματα.
    Υπενθυμίζεται ότι  με το άρθρο 4 παρ.3 του Ν.4494/2017 (ΦΕΚ Α΄-165/2-11-2017) προστέθηκε περ. στ στην παρ.17 του άρθρου 20 του Ν. 2439/1996 , που  έδιδε βαθμολογική προαγωγή σε “…Αντισυνταγματάρχες του Στρατού Ξηράς και Αντιπλοίαρχους του Πολεμικού Ναυτικού, απόφοιτους  Ανωτέρων Σχολών Υπαξιωματικών των κλάδων τους, χωρίς να γεννώνται συνταξιοδοτικά ή άλλα οικονομικά δικαιώματα», χωρίς να περιλαμβάνονται στη ρύθμιση αυτή οι ομόλογοι της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, προερχόμενοι από το ΤΕΜΑ.
    Η Π.Ο.Α.Σ.Α., αμέσως έθεσε το θέμα εγγράφως και με παρεμβάσεις προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την άρση της αδικίας. Σχετικό  είναι το υπ΄ αριθ. 2154 από  2 Νοεμβρίου 2018 έγγραφο της Π..Ο.Α.Σ.Α. προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στο έγγγραφο, μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκε ότι «…πρόκειται, για θέμα ίσης μεταχείρισης με τους ομολόγους των Ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας, γι αυτό   επιβάλλεται η επέκταση της ρύθμισης αυτής και στις αντίστοιχες περιπτώσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, για απόδοση δικαιοσύνης και άρση  και άρσης  κάθε  ανισότητας. ʼλλωστε δεν  γεννώνται συνταξιοδοτικά, ή άλλα οικονομικά δικαιώματα από την επέκταση αυτής της ρύθμισης…»

    Οι ενδιαφερόμενοι, που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις , ως ανωτέρω, του  άρθρου 34 του Ν.4760/20 (πληρούν δηλ. ακριβώς  τις προϋποθέσεις που ορίζει το άρθρο)  πρέπει να υποβάλλουν σχετική  αίτηση προς την αρμόδια Δ/νση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία(11-3-21).

     

    Επισυνάπτεται  σχετικό υπόδειγμα αίτησης προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.Το ΦΕΚ μπορείτε να το αναζητήσετε και να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας διότι περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις σχετικές με το Τ.Α.Π.Α.Σ.Α. .
    Τα πρωτοβάθμια Σωματεία, Σύνδεσμοι και Ενώσεις Αποστράτων Σωμάτων  Ασφαλείας, παρακαλούνται για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
                Ο                                                                        Ο
          Γενικός Γραμματέας                                              Πρόεδρος
    ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς                       ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
       Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.                            Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

    Latest articles

    Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

    Απεβίωσε συνταξιούχος Βολιώτης αστυνομικός

    Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Γεωργούλας. Η κηδεία του θα...

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    More like this

    Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

    Απεβίωσε συνταξιούχος Βολιώτης αστυνομικός

    Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Γεωργούλας. Η κηδεία του θα...

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...