Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.8 C
Volos
More
    ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΣτα όπλα Εν. Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας!

    Στα όπλα Εν. Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας!

    Published on

    Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων…

    μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του υπουργείου Εργασίας για ουσιαστική κατάργηση του εφάπαξ των υπό αποστρατεία στελεχών. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές αποχωρήσεις έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Αξιωματικοί και στελέχη θα επιλέξουν την οδό της παραιτήσεως ή θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν την αποστρατεία τους, σε μια προσπάθεια να περισώσουν χρήματα που τους ανήκουν και στα οποία στήριζαν ελπίδες για την ευημερία τους μετά τη συνταξιοδότηση.

    Αυτό που τόνιζαν στρατιωτικοί κύκλοι είναι ότι, ακόμη κι αν οι τελικές ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν από τη Βουλή αλλάξουν και βελτιωθούν στην πορεία, το πλήγμα για την κυβερνητική αξιοπιστία είναι ανεπανόρθωτο. Το κλίμα για την κυβέρνηση στις τάξεις του στρατεύματος είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς ακόμη και μετριοπαθείς αξιωματικοί δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία. 

    Ο μέσος στρατιωτικός έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών και του εισοδήματός του, με την κυβέρνηση να απαντά με υποσχέσεις που αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Ετσι, και στην προκειμένη περίπτωση, μόνιμος φόβος είναι ότι, ακόμη κι αν το εφάπαξ δεν καταργηθεί τώρα, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα γίνει σε επόμενο χρόνο.



    Οι φόβοι αυτοί ενισχύονται και από το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί αποτελούν τον εύκολο στόχο για όλα τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, καθώς δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα αντιδράσεως, οι δε αυτόκλητοι «συνδικαλιστικοί» τους εκπρόσωποι δεν εκπροσωπούν παρά ελάχιστο αριθμό κατώτερων στελεχών.  
    Ως προς την ουσία του ζητήματος, ενημερωμένοι παράγοντες τόνιζαν ότι είναι μεγάλο σφάλμα να αντιμετωπίζονται τα μετοχικά ταμεία των στρατιωτικών σαν επικουρικά, μια και τόσο η δομή όσο και η χρηματοδότησή τους είναι τελείως διαφορετικές. Σημείωναν, μάλιστα, ότι ο «κωδικός» των εφάπαξ αλλά και αυτός του επιδόματος που δίδεται με την ενηλικίωση των τέκνων είναι 100% ανταποδοτικοί, χρηματοδοτούμενοι μόνο από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Δεν θα πρέπει δηλαδή να συσχετίζονται με τα ελλείμματα άλλων τμημάτων των Ταμείων.

    Ακόμη λοιπόν κι αν στον λογαριασμό από τον οποίο καταβάλλονται τα διμηνιαία μερίσματα εφαρμοσθεί η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, οπότε αυτά θα μειωθούν τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους, πάλι δεν θα έπρεπε να επηρεαστούν τα εφάπαξ.
    Το χειρότερο είναι ότι οι πληροφορίες για τη νέα αυτή μείωση έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία οι στρατιωτικοί είναι ήδη σε αναβρασμό, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών τους. Ενώ όμως περίμεναν να δουν μια αχτίδα φωτός στα ρημαγμένα οικονομικά τους, ξαφνικά ανέκυψε και θέμα περικοπής του εφάπαξ.  

    Ευθύμιος Π. Πέτρου
    πηγη

    Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/08/blog-post_40.html#ixzz398tlym83

    #sidebar-wrapper, #midsidebar-wrapper, .gapad2, .blog-pager, .post-header-line-1, .post-footer { display:none !important;} #main-wrapper { width:98%!important;} .post { width:98%!important; }

    Latest articles

    Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

    Απεβίωσε συνταξιούχος Βολιώτης αστυνομικός

    Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Γεωργούλας. Η κηδεία του θα...

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...

    More like this

    Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    Η Π.Ο.Α.Σ.Α. συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής που θα λάβει χώρα...

    Απεβίωσε συνταξιούχος Βολιώτης αστυνομικός

    Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Γεωργούλας. Η κηδεία του θα...

    “Εφυγε” αιφνίδια 73χρονος απόστρατος αστυνομικός

    Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ένας 73χρονος – ενώ...