«Η Ομοσπονδία έχει ήδη θέσει το ζήτημα στον e-ΕΦΚΑ και ζητά διαφάνεια με την ανάρτηση αναλυτικών σημειωμάτων υπολογισμού»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ενημερώνει τα μέλη της ότι έχουν παρατηρηθεί σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσά των αναδρομικών του ν. 4093/2012 που καταβλήθηκαν πρόσφατα.
Παρότι οι προϋποθέσεις καταβολής ήταν γνωστές (συνταξιούχοι έως 31-12-2018, θετική προσωπική διαφορά τον Απρίλιο 2023, αύξηση της προσωπικής διαφοράς σε σχέση με τον Μάρτιο 2023), αρκετοί συνάδελφοι διαπιστώνουν αποκλίσεις από τους αναμενόμενους υπολογισμούς, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες και προβληματισμό.
Η Ομοσπονδία έχει ήδη θέσει το ζήτημα στους αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ και αναμένει την ανάρτηση των αναλυτικών σημειωμάτων υπολογισμού, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και διευκρίνιση για όλους τους δικαιούχους.
Η Π.Ο.Α.Σ.Α. παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.
Σημείωση: Για τη διευκόλυνση σας, έχουν αναρτηθεί σχετικά στοιχεία και βοηθητικά εργαλεία στους ιστότοπους: