Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο για το επικουρικό ταμείο των ενστόλων προχώρησε η Κυβέρνηση, υπό το φόβο μαζικού κύματος συνταξιοδότησης.

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, λόγω των εντονότατων αντιδράσεων των ενστόλων.
Το πολυνομοσχέδιο το οποίο απέσυρε και επανεκατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή η Κυβέρνηση έχει αλλαγές στην τροπολογία για την υπαγωγή του επικουρικού ταμείο των ενστόλων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα προβλέπει τη σταδιακή και όχι την άμεση υπαγωγή του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε αργά χθες το βράδυ μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, λόγω του φόβου να υπάρξουν μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης των ενστόλων προκειμένου οι τελευταίοι να προλάβουν αλλαγές επί τα χείρω στο καθεστώς συνταξιοδότησής τους.
Τις πληροφορίες περί αλλαγών, επιβεβαίωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρεται, στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας θα υπάρχει «ρήτρα αξιομάχου». Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει τα εξής:
Με δεδομένη την αρχή βιωσιμότητας στα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, θα υπάρχει πρόνοια που θα προφυλάσσει σε κάθε περίπτωση το αξιόμαχο αυτών των κρίσιμων πυλώνων της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι:
1.    Τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.
2.    Στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, θα υπάρξει “ρήτρα αξιομάχου” δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
3.    Διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές.
 thetoc.gr

Αναρτήθηκε από politikanet