Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προσφέυγει στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας
“Αγριεύει” πλέον η κατάσταση στο χώρο των στρατιωτικών. Η κυβερνητική τακτική να αποφεύγει οποιαδήποτε συζητηση για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ έχε εξοργίσει το προσωπικό των ΕΔ.
Η οργή στο χώρο των ΕΔ μπορεί να εκφραστεί μόνο με τρόπο “θεσμικό και νόμιμο”. Και αυτό θα γίνει και τώρα. Σε πρώτη φάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προσφέυγει στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το οποίο σημείωστε τη λεπτομέρεια: Μετά από την αντιμετώπιση που έχουν οι στρατιωτικοί για πρώτη φορά στην ιστορία του , στις αποφάσεις που ακολούθησαν αυτή των στρατιωτικών γράφει το …αυτονόητο ότι οι αποφάσεις πρέπει να εκτελούνται άμεσα . 
Η επιτροπή αυτή επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα σ΄ όσους ευθύνονται για την μη εκτέλεση των αποφάσεων. Κι όλα δείχνουν ότι η υπόθεση αυτή θα φέρει και μηνύσεις προσωπικές.
Τι λέει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ:
Ήδη πέρασε αρκετό διάστημα από τη 13-6-2014, ημερομηνία που δημοσιεύτηκε η γνωστή σε όλους υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 20-6-2014, ημερομηνία που επιδόθηκε, με εξώδικο, η εν λόγω απόφαση στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την πλήρη και άμεση συμμόρφωση του Ελληνικού δημοσίου προς την εν λόγω απόφαση, πλην όμως μέχρι και σήμερα ουδεμία ενέργεια δεν έχει τελεστεί από μεριάς του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατόπιν τούτου, σας γνωρίζεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία μας, προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών και εν γένει των Ελλήνων στρατιωτικών, θα προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας να  υποχρεώσει τη διοίκηση, που κατ΄ εξακολούθηση παρανομεί, στη συμμόρφωση προς την εν λόγω δικαστική απόφαση, επιβάλλοντας ταυτόχρονα και χρηματικές κυρώσεις.
Δείξτε εμπιστοσύνη στις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και στην Ομοσπονδία μας και εγγραφείτε, σήμερα κιόλας, μέλος τους.
Το επόμενο διάστημα θα είναι γεμάτο με ενέργειες που ουδέποτε φανταστήκαμε ότι θα μπορούσαν να συμβούν σε μια δικαιοκρατούμενη – δημοκρατική πολιτεία.
Πηγή: onalert.gr