Τελεσίγραφο” αστυνομικών προς το υπουργείο Οικονομικών για να απαντήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσής της κυβερνησης με την απόφαση του ΣτΕ. Το “τελεσίγραφο” λήγει τη 1η Αυγούστου και όπως είπε ο πρόεδρός τους Χ.Φωτόπουλος ,μετά θα προχωρήσουν σ΄ όλα “τα προβλεπόμενα”.

Στην ίδια λογική είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι οι οποίοι μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη προετοιμάζουν όχι

μόνο τις επόμενες νομικές αντιδράσεις . Υπάρχουν πλέον εισηγήσεις και προτάσεις για νέες κινητοποιήσεις ,για συγκεντρώσεις ή ακόμη και καθιστικές διαμαρτυρίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι σκέψεις αυτές εκφράζονται ακόμη και από εκπροσώπους των “θεσμικών ενώσεων” που πάντα ήταν υπέρ των πιο “ήπιων αντιδράσεων”. Ωστόσο όπως έλεγε στέλεχος μιας από της “θεσμικές ενώσεις” , “η πίεση των συναδέλφων μας είναι πια τόσο μεγάλη που δεν είναι διαχειρίσιμη. Ή θα καταλάβει η κυβέρνηση ότι τ΄ αστεία και τα τελειώσανε ή θα βρεθεί αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που δεν θα της αρέσει”.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να “αγοράζει χρόνο” . Ο οποίος όμως όπως και να ΄χει δεν είναι απεριόριστος. Όπως είπε ο κ.Φωτόπουλος από την 1η Αυγούστου θα αρχίσει ο νέος νομικός κύκλος αντιδράσεων.